Sain asiakastyökseni siis tehdä vanhojenpäivä puvun. Lähdin innolla mukaan, koska halusin nimenomaan tehdä tanssiaispuvun, (vaikka en sitä sanonutkaan ja sain homman tuurilla). :) Asiakkaalla oli jotain ideaa, mitä pukuun halusi, mutta ei valmista kuvaa puvusta tms. Hän halusi vähän samaa tyyliä pukuun, kun Teemu Muurimäen vaalean sinisessä puvussa on, joka näkyy telkkarissa Paulig-mainoksessa. Aloin siis suunnitella erilaisia malleja. Noin pari päivää piirtelin kuvia ja lopulta niitä oli 12 kpl ja niistä asiakas sai valita mieluisia piirteitä yms. Piirsin kuvia mahdollisimman monta, koska pelkäsin, ettei niissä loppujen lopuks olisi mitään, mikä miellyttäisi asiakasta. Onneksi kuvista kuitenki löytyi yksi hyvä ja pienillä muutoksilla se oli passeli. 

Pukuun oli silloisessa suunnitelmassani tarkotus olla yhtenäinen mekko,jossa takana olisi laskoksia ja jonka selkä olisi epäsymmetrinen ja siis  vinossa vasemmassa sivussa. (Ajatus oli musta tosi makee ja asiakas oli samaa mieltä.) Myös pitsiä oli tarkoitus poimuttaa yläosalle ja se laskeutuisi siitä noin puoliväliin helmalle. Suunnitelmat tietenkin muuttuu ja pitsi jätettiin lopulta pois, mutta siitä lisää myöhemmin.   

Kankaiksi asiakkaalla oli hienoa vaalean liilaa morsiussatiinia ja mustaa pitsiä. Leikkasin kankaat ja ompelin puvun kasaan. Laskokset tuottivat hiukan päänvaivaa, että ne sitten sain hienosti ja niin edespäin. Ensimmäisessä sovituksessa ei kovin paljon korjauksia tullut. Vähän sisäänottoja yms. Sitten pienen kämmin jälkeen sain tunkasta yläosaan lakanakangasta että se olis vähän tukevampi mut päivän aherruksen jälkeen sain aikas hyvin virheet korjattua. Sitten luut ja vuori yläosaan.

395515.jpg

Alushame piti myös tehdä ja muhkea sellainen. Sen tekeminen näytti tosi vaikealta ja työläältä ja koitin kaikin mahdollisin keinoin pitkittää sen alottamista, mutta pakko kuitenkin oli tehdä. Loppujen lopuksi hameen tekeminen ei ollutkaan niin vaikeeta ja vaikka sitä saikin tehdä kyllästymiseen asti, aina lisää harsoa lisäten, se onnistui silti ihan hyvin.

391528.jpg

Asiakas tuli sovittamaan hametta. Taas tuli pieniä korjauksia mm. laskoksiin. Laskosten alle lisättiin myös vähän harsoa poimutettuna, jotta hame nousisi hieman takaa linjakkaasti. Aikaisemmassa sovituksessa kokeiltiin asiakkaan päälle miltä suunniteltu pitsi tulisi hameessa näyttämään. Musta pitsi teki kuitenkin hameesta liian synkän näköisen, joten se jätettiin pois. Tilalle päätettiin pistää yläosalle helmikirjailua. Helmiksi valittiin pieniä liiloja ja isompia mustia helmiä. Yläosalle siis tuli helmikirjailua, missä oli aikamoinen homma, mutta loppujen lopuksi se oli ihan kivaa ja sujui kohtalaisen nopeasti.            Kiinnitykseksi hameeseen tuli hakaset ja helmalle piilovetoketju ja pistelin ne helmien jälkeen.

Asiakas halusi myös kirjekuori laukun. Siinä sit väsäsin sellasen ja pistin vähän helmiäkin.

391501.jpg

Vielä viimeinen sovitus! En sitten tiedä mitä olin sooloillut kun hame olikin sitten liian pieni ja hakasista piti höllätä... Ja vähän vielä lisää helmiäkin...eikö mikään riitä?? Helma vielä (yli 5m käsin ommellen) ja siinä se klänninki sit onkin. Huh!

395556.jpg

395568.jpg

Ai niin ja Turun Sanomista tuli nainenkin haastattelemaan meitä vaatetuslaisia ja pääsin sitten lehteen puvun kera!